• FUTBALOVÝ TURNAJ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album FUTBALOVÝ TURNAJ.

            Na ZŠ Benkova sa včera 16.5.2024 konal futbalový turnaj materských škôl z Klokočiny. Naši predškoláci z dvoch tried nám urobili veľkú radosť a turnaj vyhrali. Okrem toho so sebou priniesli fanklub v podobe svojich kamarátov z triedy, ktorí vytvorili na turnaji skvelú športovú atmosféru.

          • DIVADELNÉ PREDSTAVENIE VLK A KOZLIATKA

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album DIVADELNÉ PREDSTAVENIE VLK A KOZLIATKA.

            Deti z piatich tried dnes 14.5.2024 zažili predstavenie Vlk a kozliatka v Novom divadle, ktoré sa nachádza v dome Matice slovenskej, kde sme sa dostali krátkou prechádzkou cez sídlisko Klokočina. Príbeh bol o malých, hlúpučkých, neposlušných, no milých kozliatkach, v ktorom deti spoznali naozajstnú podobu „hrôzostrašného“ vlka.

          • STAVANIE MÁJA 2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album STAVANIE MÁJA 2024.

            Nakoľko sa naša materská škola zameriava aj na ľudové tradície, jednou z akcií, ktoré pre deti už niekoľko rokov usporadúvame je stavanie mája. Deň pred sviatkom 1. mája sme preto znovu priblížili deťom krásu tejto ľudovej tradície, pestrosť krojov a zvyklostí. Každá zo siedmych tried si postavila okolo veľkého mája jeden svoj stromček ovešaný farebnými stužkami, z ktorých každá symbolizuje niečo iné.

          • "BUBLINKOVÁ ŠOU"

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album "BUBLINKOVÁ ŠOU".

            Dnes zažili deti krásne predpoludnie plné bublín. Kúzelník Tristan im predviedol interaktívne predstavenie plné bubliniek, humoru a zábavy. Najskôr sledovali v telocvični "šou" s tvorením malých bublín, ktoré sa dajú naplniť dymom, bubliny tvorené rukami alebo deti celé schované do obrovských bublín. V druhej časti na školskom dvore videli veľkorozmerné bubliny, ktoré vie nafúknuť aj vietor a na záver sa mohli všetky deti zahrať na bublinkových kúzelníkov.

          • POZNÁVAME MESTO NITRA

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album POZNÁVAME MESTO NITRA.

            V utorok 23.4.2024 deti z piatej a siedmej triedy absolvovali výlet vláčikom za poznávaním nášho mesta. Vláčik ich vyzdvihol na školskom dvore a previezli sa až do centra Nitry na námestie, ďalej sa prešli za vyhliadkou na Nitriansky hrad a výlet zakončili v Novom parku na Sihoti.

          • "MÁM BÁSNIČKU NA JAZÝČKU"

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album "MÁM BÁSNIČKU NA JAZÝČKU".

            Deň pred veľkonočnými prázdninami sme u nás v materskej škole zorganizovali akciu "Mám básničku na jazýčku". V krásne vyzdobenej telocvični rozprávkovými knihami a kulisami vystupovali deti zo všetkých siedmych tried.

          • NÁVŠTEVA KNIŽNICE

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva knižnice.

            Dnes naši predškoláci navštívili Krajskú knižnicu Karola Kmeťka na Klokočine. Keďže je marec mesiac knihy, rozvíjame u detí pozitívny vzťah ku knihe. Pani knihovníčka im vysvetlila, že si môžu knihy požičiavať, aké pravidlá treba dodržiavať a ako sa o knihy starať.

          • ŠKOLSKÁ JEDÁLEŇ

          • Prihlasovanie a odhlasovanie zo stravy 0949 780 884 (môžete volať alebo poslať SMS):

            - dieťa, ktoré ochorelo počas víkendu sa odhlasuje zo stravy v pondelok ráno do 7.15 hod

            - ostatné dni v týždni môžete dieťa odhlásiť zo stravovania do 14.00 hod v predchádzajúci pracovný deň

            Z dôvodu dodržiavania všeobecne záväzných právnych predpisov pre školské stravovanie nie je môžné odhlásiť stravu ráno v daný stravovací deň.

            - v prvý deň choroby dieťaťa je možné neodhlásenú stravu odobrať do obedára, ktorý si rodič prinesie v čase výdaja obedov od 11.00 do 11.15 hod. Ak si chcete prísť pre obed, treba o tom vopred informovať, inak sa porcia rozdá deťom na duplu.

            Za neodobratú alebo včas neodhlásenú stravu sa finančná ani vecná náhrada neposkytuje a zákonný zástupca dieťaťa hradí plnú výšku stravného.

             

             

          • 2% Z DANE

          • Milí rodičia, ak máte záujem venovať našej materskej škole 2% z dane, prosíme Vás, aby ste ich poukázali na adresu:

             

            OBČIANSKE ZDRUŽENIE

            ČAJKY

            MŠ ČAJKOVSKÉHO 3

            949 11 NITRA

            IČO 420 41 287

             

            Ak chcete darovať  2% "bez starostí", môžete priniesť Potvrdenie o zaplatení dane, ktoré Vám vydá mzdová učtáreň, všetky potrebné náležitosti vybavíme my.

            Ďakujeme